Norsk + nynorsk grammatikkurs

Denne kurspakken passer for deg som skal ta eksamen i norsk skriftlig, både hovedmål og sidemål, og som trenger litt ekstra på nynorsk grammatikk og språkføring.

Norsk er et fellesfag til studiespesialiserende utdanningsprogram og ett av de seks minstekravsfagene som gir studiekompetanse. Faget omfatter 393 årstimer, og man må avlegge eksamen i norsk hovedmål skriflig, norsk sidemål skriftlig og norsk muntlig.

Forkunnskaper
Fullført grunnskole eller tilsvarende.
 
Hvorfor ta denne pakken?
Du trenger norskfaget for å få generell studiekompetanse. Pakken passer for deg som skal opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål og sidemål, og som trenger å jobbe ekstra med nynorsk språk og grammatikk.
 
Om kursene
Norskkurset er lagt opp med ulike typer øvelser og oppgaver som forbereder deg på både skriftlig og muntlig eksamen. Vi gjennomgår ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og du får gode tips til hvordan du kan disponere besvarelsene dine. Du vil jobbe både med hovedmål og sidemål, og du kan selv velge målform for de ulike oppgavene du leverer inn. I de to hovedtemaene språk og litteratur  går vi gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie fra vikingtiden og opp til våre dager, og ser på et bredt utvalg av tekster fra ulike sjangre og tidsepoker.
 
Nynorskkurset er mindre omfattende og fokuserer konkret på grammatikk og språkregler. Vi går igjennom ordklasser og bøyningsregler, ser på generelle tips for god nynorsk språkføring, og de viktigste skillene mellom bokmål og nynorsk. Vi ser også på de ulike teksttypene du skal kunne beherske på eksamen. 

Årstimer
393
 
Eksamen
Det er tre eksamener i norsk; norsk hovedmål skriftlig, norsk sidemål skriftlig og norsk muntlig.
 
Fagkoder
Privatister som skal avlegge eksamen i norsk, må passe på å velge riktige fagkoder: Privatister som skal ha studiekompetanse i norsk tilsvarende studieforberedende utdanningsprogram eller 23/5-reglen, skal bruke følgende fagkoder: NOR1211 Norsk hovedmål - NOR1212 Norsk sidemål - NOR1213 Norsk muntlig.

Privatister som skal ha studiekompetanse i norsk tilsvarende Vg3 påbygg, eller som har fagbrev, skal bruke følgende fagkoder: NOR1231 Norsk hovedmå l- NOR1232 Norsk sidemå l- NOR1233 Norsk muntlig

 

 

 


Pris: 14100,-
  Les mer